Workshops zeevis fileren.
Op een unieke locatie vlakbij de visafslag van IJmuiden verzorgt Visling, op zaterdagavonden, gezellige en leerzame workshops. Deze locatie is overdag in gebruik als groothandel, fileerderij en vismarkt. Elke workshop start om 19:30 uur met koffie, thee en iets lekkers.
U wordt begeleidt en verzorgt door het ervaren en enthousiaste team Visling o.l.v. gastheer en visgek John Willems. John's brede ervaring, als ondernemer en docent in de vissector, auteur van de rubriek "Panvisser" in Zeehengelsport en als gepassioneerd hengelsporter staat garant voor een succesvolle en gezellige avond.
Fileer- en kookclinics.
Onder begeleiding van Chef Edwin (Uit de Kunst Koken) en Master fileerder John Willems van (Visling) leer je alles over het fileren van vis en bereid je samen prachtige visgerechten.
We gaan tijdens deze masterclass diverse gangen bereiden met uitsluitend vis. We werken met spartelverse vis rechtstreeks van de visafslag van IJmuiden, afkomstig van de welbekende Nico Waasdorp.
Na de uitleg van John leer je zelf vis fileren, en deze vers gevangen vis verwerken we in de heerlijke gerechten die we samen zullen bereiden. Het is een unieke ervaring om de volle en echte smaak van de zee te beleven en zelf aan de slag te gaan met verse ingrediënten. Een avondvullend programma en een echte culinaire ontdekkingstocht!
Bij elke gang serveren we een bijpassende wijn, waardoor je een complete culinaire beleving kunt ervaren.
WORKSHOPS ZEEVIS FILEREN FILEER EN KOOKCLINICS.
Workshop Zeevis fileren in het kort
Natuurlijk krijgt u veel uitleg over de vis, kwaliteitskenmerken en ook de manier van vangen door zowel beroeps-, als sportvissers. Na afloop krijgt u uw eigen gefileerde vis vacuüm en in porties mee naar huis.
Visling kiest er bewust voor om de groepen deelnemers klein te houden. Op deze wijze kunnen we u veel persoonlijke aandacht schenken. Na een duidelijke instructie gaat u zelf aan de slag met dagverse vis aan de fileertafel. Halverwege de avond gaan we vis bakken, tijdens de pauze, met een drankje erbij.
De workshops zijn, zowel persoonlijk als met een kleine groep, eenvoudig te reserveren op vooraf geplande datums. U wilt met een groep, vereniging, of bedrijf reserveren? Neem dan hier contact met ons op via ons contactformulier.
Alle workshops worden gegeven van 19.30 tot 22.30 uur.
Locatie: Netto Vismarkt, Halkade 62, 1976 DC IJmuiden.
Fileer- en kookclinic in het kort
Ga de uitdaging aan, leer vis fileren en verras jezelf in de keuken!
- Onder leiding van een Chef en Master Fileerder
- Duidelijk uitgewerkte recepten (ook om thuis te bereiden)
- Verse vis rechtstreeks va de visafslag
- In een professionele keuken vier gangen bereiden
- Dineren in het sfeervolle restaurant “De oude keuken”
- Bijpassende wijnen van hoog niveau
- Van 18:00 uur tot 23:00 uur
- Mogelijkheid om te overnachten in de nabije omgeving via “De oude keuken”.
Avondje uit met vrienden, of collega’s reserveren
Een perfecte manier om samen met vrienden of collega’s een onvergetelijke avond te beleven: u kunt deze fileer- en kookclinic boeken als uitje voor uw vriendengroep, of voor uw bedrijf (max.15 personen).
Dit is een geweldige kans voor een unieke culinaire ervaring! Neem contact met ons op via het contactformulier om een geschikte datum af te spreken en dan zorgen wij voor een onvergetelijke avond.
Alle fileer- en kookclinics worden gegeven van 18:00 uur tot 23:00 uur.
Locatie: Restaurant "De Oude Keuken", Oude Parklaan 117, 1901 ZZ Castricum.



